Продават се детски играчки под формата на вейп. Явно целта е

...
Продават се детски играчки под формата на вейп. Явно целта е
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова: Продават се детски играчки под формата на вейп

Продават се детски играчки под формата на вейп. Явно задачата е дребното детенце, поемайки в ръка своя обичан воин, да стартира да пуши. А какво се съдържа в тези електронни цигари, запита пулмологът доктор София Ангелова в „ Интервюто в Новините на NOVA ”.

По думите ѝ са открити 9 химикала в тютюните с разнообразни аромати, в това число и пестициди. Те водят до смяна на кръвоносните съдове - " като че ли си болен от диабет ", сподели медикът. В България се пуши към два пъти от междинното в Европа, съгласно статистиката. „ Национално изследване демонстрира, че 41% от мъжете и 46% от дамите пушат бездимните устройства. Няма по какъв начин високият брой на пушачи да не се отрази и на децата ”, сподели Ангелова.

Според Медицинския университет в Пловдив и фондация " Грижа за здравето " два % от децата на възраст сред 6 и 9 години пушат обичайни цигари. Три % от децата употребяват електронни цигари.

Днес означаваме интернационалния ден без тютюнопушене. Всяка година в международен мащаб умират над осем милиона души, наранени директно или индиректно от цигарите. Повече от 7 милиона от тях умират от директна приложимост, а съвсем милион и двеста хиляди непушачи – от вдишването на второстепенен тютюнев пушек. 65 000 от тези, които умират от заболявания, свързани с вдишването на второстепенен тютюнев пушек, са деца. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР